Novela daňového poriadku účinná od 01.01.2017

Dňa 12.10.2016 bol prijatý zákon č. 298/2016 Z. z., ktorý novelizoval Daňový poriadok. Zmeny, ktoré nižšie uvádzame sú účinné od 01.01.2017.

Novela prináša zmeny, a to v tzv. vytýkacom konaní, v rámci ktorého ak má správca dane, pochybnosti o správnosti, pravdivosti alebo úplnosti Vášho daňového priznania alebo jeho príloh, vyzve Vás na ich odstránenie, doplnenie, vysvetlenie alebo opravenie v lehote nie kratšej ako 15 dní. Môže ísť o nedostatky s vplyvom na výšku dane alebo sumy, ktorú by ste mali vykázať alebo na ktorú si uplatňujete nárok alebo bez tohto vplyvu.

V prípade, že tieto nedostatky neodstránite a tieto nedostatky majú vplyv na výšku dane, správca dane vykoná:

a) daňovú kontrolu alebo

b) vydá vyrubovací rozkaz.

O tom, ktorý spôsob zvolí, rozhoduje konkrétny daňový úrad.

Novela prináša úplne nový typ daňového konania, skrátené vyrubovacie konanie. V podstate ide o pokračovanie vytýkacieho konania.

Ak Vás správca dane vyzval na odstránenie nedostatkov podaného daňového priznania a ak tieto nedostatky v určenej lehote neodstránite, správca dane vyrubí daň alebo rozdiel dane oproti vyrubenej dani alebo určí sumu alebo rozdiel v sume, ktorú ste mali vykázať, alebo na ktorú si uplatňujete nárok vydaním rozhodnutia v skrátenom vyrubovacom konaní - vyrubovací rozkaz.

Proti tomuto rozhodnutiu je možné podať v zákonom stanovenej lehote odpor.

V prípade, že správca dane odpor odmietne, nadobúda vyrubovací rozkaz právoplatnosť. Ak odpor neodmietne, zruší vyrubovací rozkaz a začne daňovú kontrolu. Novela pripúšťa možnosť preskúmať vyrubovací rozkaz podaním žaloby na súd.

Je dôvodné sa domnievať, že správcovia dane budú vydávať vyrubovacie rozkazy, v ktorých bude daň vyrubená len v odhadovanej sume. Týmto spôsobom sa správcovia dane budú pokúšať o to, aby daňový subjekt takto vyrubenú daň zaplatil. Následne je to vecou daňového subjektu ako sa postaví k týmto spôsobom vyrubenej dani. Buď ju vo vyrubenej výške zaplatí a tým pádom u neho nebude následne vykonaná daňová kontrola alebo podá odpor a bude zároveň u neho vykonaná daňová kontrola. Na základe daňovej kontroly môže byť v konečnom dôsledku daň vyššia alebo nižšia.

Ak ide o nedostatky, ktoré nemajú vplyv na výšku dane (napr. logické chyby, chyby v písaní a pod.), správca dane môže odstrániť nedostatky podania z úradnej moci, ak má k dispozícii potrebné údaje na odstránenie nedostatkov.

Okrem uvedeného novela prináša so sebou zmeny týkajúce sa predbežných opatrení. Správca ho vydá, ak má na základe získaných informácií presvedčenie o tom, že v budúcnosti splatná daň nebude daňovým subjektom uhradená. Na základe tohto predbežného opatrenia je daňový subjekt napríklad povinný zložiť na účet správcu dane určitú peňažnú sumu.

Rozhodnutie o uložení predbežného opatrenia je vykonateľné dňom vydania a zároveň je aj exekučným titulom na vymáhanie v rámci daňového exekučného konania.

Do konca roka 2016 platilo, že ak sa predvolaná osoba nedostaví k správcovi dane, správca ju opätovne predvolá a až následne po opakovanom predvolaní môže byť osoba predvedená orgánmi Policajného zboru.

Podľa právnej úpravy platnej od 01.01.2017 správca dane osobu predvolá len raz. Ak sa osoba nedostaví, nechá ju predviesť bez opätovného predvolávania.

Častou chybou, ktorú daňové subjekty robia pri podávaní daňových priznaní, je zabudnutý podpis na podanom daňovom priznaní. Podľa novej právnej úpravy, ak nebude daňové priznanie podpísané, daňový úrad bude mať povinnosť vyzvať dotyčnú osobu, aby daňové priznanie podpísala v určenej lehote bez uloženia pokuty. Podotýkame ale, že ak daňový subjekt podpis v stanovenej lehote nedoplní, nebude sa daňové priznanie považovať za podané. Podotýkame, že daňové priznania je potrebné podávať na tlačive aktuálnom pre dané zdaňovacie obdobie.